Ayush Cell Romania: Program de pregătire Nutritie Ayurvedică modulul 1

Nutritie Ayurvedică modulul 1

Program Nutriție Ayurvedică

Programul de pregătire în nutriția ayurvedică practică aplicată este conceput pentru a avea o aplicabilitate imediată prin obiectivarea parametrilor nutriționali personali și prin conștientizarea obiceiurilor alimentare personale ale participanților, cu scopul de a oferi oportunități în direcția unei certe îmbunătățiri a stilului de viață prin nutriția ayurvedică aplicată.


Din subiectele abordate in cadrul acestui modul:


🍎 Importanța principiului adecvării (satmya) în nutriția ayurvedică

Pentru a beneficia de o bună condiție trupească, sufletească și spirituală în legătură cu alimentația, este esențială potrivirea, altfel spus, adecvarea între ceea ce noi suntem și ceea ce folosim în alimentația noastră curentă. În Ayurveda, acest principiu de adecvare în nutriție este numit Satmya.

🧬 Cunoașterea tipologiei constituționale personale

În abordarea nutriției, nu doar alimentația contează, ci și modul în care aceasta se adaptează particularităților noastre constituționale. Aceasta se poate realiza prin determinarea tipului constituțional ayurvedic personal, cunoscut sub denumirea de dosha-prakriti.

🔥 Dosha-urile și rolul acestora în determinarea comportamentelor

Determinarea tipologiilor constituționale ayurvedice se bazează pe trei forme de energie vitală, numite dosha-uri: vata-dosha, pitta-dosha și kapha-dosha. Acestea determină comportamente diferite, atât în mediul exterior, cât și în cel intern, organic.

🍽️ Personalizarea nutriției în funcție de tipul constituțional

Fiecare tip constituțional ayurvedic are un mod specific de utilizare și valorificare a hranei în consumul zilnic. Această structurare specifică influențează forma trupului și fiziologia acestuia. Două ființe umane cu tipuri constituționale ayurvedice diferite pot utiliza aceleași tipuri de alimente, dar vor înregistra efecte diferite asupra trupului.

⚖️ Corelarea greutății ideale cu Ayurveda

Formulele moderne de determinare a greutății ideale, bazate pe înălțime, vârstă și gen, precum și calculul indicelui de masă corporală (IMC) sunt interpretate și corelate cu înțelepciunea străveche din Ayurveda. Această corelare permite o nuanțare mai precisă a standardelor de sănătate în raport cu greutatea ideală pentru fiecare tipologie constituțională ayurvedică.

Mărturii

"Cu o experiență de 21 de ani în nutriție, îmi exprim profunda recunoștință față de acest curs remarcabil. Având ocazia să particip la formări în India și America, constat cu plăcere că acest curs de nutriție ayurvedică se distinge prin abordarea sa completă, care integrează cu eleganță principiile nutriției moderne cu cele ale științei ayurvedice. Deși inițial credeam că am acumulat suficiente cunoștințe, am descoperit că există întotdeauna spațiu pentru învățare nouă. Vă felicit pentru munca depusă și sunt nerăbdătoare să particip și la modulele 2 și 3 ale acestui program de pregătitire"

A.P. - wellness coach


Înscriere și participare


Cine poate participa?

Programul este accesibil oricui este interesat de o alimentație sănătoasă, fără a fi necesară o pregătire profesională specifică. Deși cunoașterea preliminară a unor notiuni din Ayurveda poate constitui un avantaj, modulul acoperă toate conceptele esențiale pentru a vă asigura succesul în parcurgerea lecțiilor și pentru a facilita o înțelegere profundă a materiei.

Modalitatea de desfășurare a cursului

Cursul este disponibil exclusiv prin înregistrări, oferind astfel participanților libertatea de a accesa conținutul acestui modul, la orice oră și fără restricții de timp, asigurând flexibilitatea necesară în gestionarea programului personal.

Cum participi?

Pentru a vă înscrie la acest modul, vă invităm să efectuați plata aferentă. Dupa finalizarea platii, accesul la vizionarea inregistrarilor se va face direct in această pagina de site.

Costul participării?

Doar 780 lei, cea mai bună investiție în educația ta pentru sănătate, cu 90 de zile acces 24/7 la înregistrările video ale programului pentru nutriție ayurvedică.

Avantajele?

Înscrie-te acum și beneficiază de informații valoroase, care conduc la cel mai eficient mod de a economisi bani pe termen lung, inclusiv în ceea ce privește alimentația ta. Cu alte cuvinte, vei cheltui mult mai puțin și vei trăi mult mai bine. De ce? Pentru că alegerea ingredientelor simple, naturale, uneori puține la număr, însă adecvate propriei tale naturi este esențială. Consumul acestor ingrediente adecvate într-o stare de bucurie și relaxare, precum și impactului pozitiv al acestora asupra trupului și stării de spirit, constituie adevăratul beneficiu pe care îl obții din aplicarea practică a cunoștințelor dobândite.

Cine sustine cursul?

Inscrie-te acum și participă la acest program sustinut de către doamna Aurora Nicolae, lector de ayurveda, nutritionist, vicepreședinte al Asociației Naționale pentru Promovarea Medicinelor Neconvenționale din România (AMN-Romania).

Acces prezentari video Nutritie Modulul 1

Servicii Detalii Pret Actiune
Program de pregătire: Nutritie Ayurvedică modulul 1 Inscrierea asigură acces 24 de ore din 24 la înregistrările prezentărilor, direct pe site-ul ayushcell.ro, timp de 90 de zile de la data achizitionarii acestei optiuni. 780 lei Activează Accesul